haptotherapie

Haptotherapie


Weer mens worden
 

Contact hebben met wat er van binnen bij je leeft... Dat je mag zijn wie bent...Dat je niet bang hoeft te zijn... Heel vaak weet ons hoofd het wel te verwoorden, dat wil niet altijd zeggen dat het klopt met je gevoel.

In de cultuur waarin wij leven is het gevoel vaak ondergesneeuwd. Het beredeneren staat vaak voorop. Wij leren ons gedrag aan te passen op wat “hoort”, op wat je zelf of de ander verwacht, in plaats van wat ons innerlijke stem ons vertelt. Het natuurlijke contact met voelen kan naar de achtergrond gaan, en leven gebeurt dan vooral vanuit "moeten". Je sluit je af van jezelf of van je omgeving. In de haptotherapie geven we het gevoel zijn oorspronkelijke plaats weer terug. Het helpt je sterker en opener te worden. Een balans te vinden met "in je eigen kracht staan" èn je weer kunnen verbinden met anderen.

Je lichaam

Naast je gedachten, vertelt je lichaam je ook een hoop over hoe je in het leven staat en hoe je met jezelf en anderen omgaat. Positief of minder prettig...ons lichaam doet altijd mee. Het reageert op situaties en gevoelens door middel van houding, gezichtsuitdrukking, ademhaling, spierspanning en ontspanning.  Stilstaan bij wat je voelt en welke betekenis het heeft, helpt je dichter bij jezelf te komen. Lees verder...

 

Echt luisteren naar je gevoel

Onvrede...lichamelijke klachten...moeite met verbinding maken met een ander...verstoorde relaties...psychische klachten...het kan een relatie hebben met dingen die vroeger gebeurd zijn. Maar het kan ook te maken hebben met een situatie waar je je nu in bevindt, of een combinatie hiervan.

 We werken, naast het gesprek, met oefenvormen en aanraking. We gaan je jouw patronen van omgaan met jezelf, je gevoelens en met de wereld om je heen, laten ervaren en voelen. Door de bewustwording en de ervaring, ontstaat er ruimte voor verandering.  Durf je weer ruimte in te nemen...hoef je je niet meer zo hard of streng op te stellen. Of je mag van jezelf grenzen aangeven, kun je je open stellen naar de ander en is er ruimte voor gevoel en gevoelens.

Door praktisch bezig te zijn leer je om ècht te voelen en te luisteren naar jezelf. We helpen je bewust te worden van wat je lichaam je vertelt zodat er ruimte komt voor je gevoelens, wensen en verlangens.  Dit helpt om je verder te ontwikkelen, je gevoelens te plaatsen en mogelijk nieuwe keuzes te maken die beter bij je passen.

"Met Haptotherapie maken we voelbaar waarom je de klachten hebt die je hebt".

Praktisch  en concreet

Haptotherapie is geen zweverige therapie, maar juist heel praktisch en concreet. De ontwikkelingspsychologie vormt een belangrijke bouwsteen van ons vak. Lees hier meer over de visie en over de achtergrond.

Haptotherapie kan een heel goede combinatie zijn met gesprekstherapie bij bijvoorbeeld een psycholoog of coach.

Als je meer wilt weten over met welke hulpvragen je bij ons terecht kunt, lees dan hier verder.

 

Herken je dit?

 • Zegt jouw gevoel wat anders dan je hoofd?
 • Heb je last van spanningsklachten in je lijf en waarom reageert je lijf zo?
 • Heb je last van een vervelende soms zeurderige stem die van alles vindt van wat je denkt, voelt en doet?
 • Mogen je gevoelens er zijn?
 • Herken je de neiging om je af te sluiten of terug te trekken?
 • Heb je moeite met intimiteit?
 • Kom je steeds hetzelfde tegen in contact met anderen?
 • Heb je het gevoel dat je niet altijd jezelf kunt zijn?
 • Wil je graag beter luisteren naar jezelf?
 • Je grenzen voelen en aangeven?
 • De signalen van je lichaam willen voelen en er wat mee kunnen?

 

Download hier de uitgebreide brochure haptotherapie                                                       (Haptotherapie: praktijk en achtergronden)

Download hier de cliëntenfolder haptotherapie

 

 Filmpje

Wil je nog meer filmpjes zien? Kijk hier verder

 

 

 

Cookies & Privacy | Foto’s kinderhaptotherapie en kindercarroussel: Rachida de Guchteneire | Ontwerp & Realisatie door BetereKommunicatie.nl