haptotherapie

Haptotherapie


Weer mens worden
 

Ruimte maken voor wat er van binnen bij je leeft... Dat je mag zijn wie bent...Dat je niet bang hoeft te zijn... Heel vaak weet je het wel met je hoofd, dat wil niet altijd zeggen dat het klopt met je gevoel.

In de cultuur waarin wij leven is het luisteren naar je gevoel vaak ondergesneeuwd. Het beredeneren staat vaak voorop. Wij leren ons gedrag aan te passen op wat “hoort”, op wat je zelf of de ander verwacht, in plaats van wat ons innerlijke stem ons vertelt. De natuurlijke eigen beweging kan naar de achtergrond gaan, en leven gebeurt dan vooral vanuit "moeten of overleven". Je sluit je af van jezelf of van je omgeving. Daar word je vaak niet vrolijker van. Met haptotherapie geven we het gevoel weer een plek. Het helpt je sterker en opener te worden. Een balans te vinden tussen "in je eigen kracht staan" èn "je weer kunnen verbinden met anderen".

Contact met je lichaam

Je lichaam vertelt je een hoop over hoe je in het leven staat en hoe je met jezelf en anderen omgaat. Positief of minder prettig...ons lichaam reageert op situaties, gedachten en gevoelens. B.v. door middel van houding, gezichtsuitdrukking, ademhaling, spierspanning. Stilstaan bij wat je voelt en welke betekenis het heeft, helpt je dichter bij jezelf te komen. Lees verder...

 

Echt luisteren naar je gevoel

Lichamelijke klachten...moeite met contacten met een ander...weinig respect voor jezelf...je afsluiten...vooral op je verstand varen en je gevoel negeren...overleven...het kan een relatie hebben met dingen die vroeger gebeurd zijn. Maar het kan ook te maken hebben met een situatie waar je je nu in bevindt, of een combinatie hiervan.

We werken met gesprekken, oefenvormen en aanraking. Je gaat jouw patronen van omgaan met jezelf, je gevoelens en met de wereld om je heen, ervaren en voelen. Door praktisch bezig te zijn leer je om ècht te voelen en te luisteren naar jezelf in plaats van je te laten leiden door je aannames, gedachten of verwachtingen van anderen. We helpen je bewust te worden en te begrijpen van wat je lichaam je vertelt. We onderzoeken samen je mogelijkheden en grenzen.

Door de bewustwording en de ervaring, ontstaat er ruimte voor verandering. Je wordt meer zelfbewust. Durf je weer ruimte in te nemen en grenzen aan te geven. Je kunt weer verbinding maken met een ander en affectiviteit te ontvangen en te geven. Je leert ruimte te maken voor jouw gevoel en gevoelens. Dit helpt om met meer vertrouwen en respect voor jezelf èn een ander in het leven staan en mogelijk nieuwe keuzes te maken die beter bij je passen.

"Met Haptotherapie maken we voelbaar waarom je vastloopt".

Praktisch  en concreet

Haptotherapie is geen zweverige therapie, maar juist heel praktisch en concreet. De ontwikkelingspsychologie vormt een belangrijke bouwsteen van ons vak. Lees hier meer over de visie en over de achtergrond.

Haptotherapie kan een heel goede combinatie zijn met gesprekstherapie bij bijvoorbeeld een psycholoog of coach.

Als je meer wilt weten over met welke hulpvragen je bij ons terecht kunt, lees dan hier verder.

 

Herken je dit?

 • Zegt jouw gevoel wat anders dan je hoofd?
 • Heb je last van spanningsklachten in je lijf en waarom reageert je lijf zo?
 • Heb je last van een vervelende soms zeurderige stem die van alles vindt van wat je denkt, voelt en doet?
 • Mogen je gevoelens er zijn?
 • Herken je de neiging om je af te sluiten of terug te trekken?
 • Heb je moeite met intimiteit?
 • Kom je steeds hetzelfde tegen in contact met anderen?
 • Heb je het gevoel dat je niet altijd jezelf kunt zijn?
 • Wil je graag beter luisteren naar jezelf?
 • Je grenzen voelen en aangeven?
 • De signalen van je lichaam willen voelen en er wat mee kunnen?

 

Download hier de uitgebreide brochure haptotherapie                                                       (Haptotherapie: praktijk en achtergronden)

Download hier de cliëntenfolder haptotherapie

 

 Filmpje

Wil je nog meer filmpjes zien? Kijk hier verder

 

 

 

Cookies & Privacy | Foto’s kinderhaptotherapie en kindercarroussel: Rachida de Guchteneire | Ontwerp & Realisatie door BetereKommunicatie.nl