gelukkig stel

Je hoofd maakt maakt je soms een hoop wijs, maar je lichaam en je gevoel weten het glashelder!

Van harte welkom bij de Praktijk voor Haptotherapie van Angelique de Pooter-Mulder. We bieden haptotherapie en aanvullende therapievormen aan voor volwassenen en zwangere stellen. Onderaan de pagina vindt u meer informatie over de specialisaties. Ik ben als GZ-Haptotherapeut aangesloten bij de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH) en als Hypnotherapeut Master Practitioner bij het CAT vergoedbaar. U vindt op deze website informatie over Haptotherapie en wat het mogelijk voor u kan betekenen.
 

Wordt het tijd om je gevoel ook een plek te geven in jouw leven? Wees welkom en geef jezelf een cadeau!

 

Ik nodig u van harte uit om kennis te maken met mij en mijn werk als haptotherapeut. Haptotherapie richt zich op voelen. Het helpt je als je gedachten en je voelen te ver uit elkaar liggen. Of wanneer je lichaam signalen geeft en je die beter wilt leren begrijpen, er naar wilt luisteren en handelen. Maar ook als je vast loopt in de relaties met andere mensen, privé of op het werk, biedt haptotherapie vaak veel inzicht. Juist omdat je het ervaart, ga je je patronen, de signalen van je lichaam en je gevoel beter herkennen. En dit kan een ingang bieden om het ook echt te veranderen! Soms is er ruis, speelt een "oud" gevoel ( zoals onzekerheid, onveiligheid of angst ) een rol in bepaalde situaties of in onze contacten met anderen. Ook daar kan haptotherapie, evt gecombineerd met stressortherapie, ReAttach of technieken die meer werken op onbewust niveau goed bij helpen.U vindt op deze site volop informatie over de diverse toepassingsgebieden. Ik heb gekozen voor een uitgebreide website. U kunt met korte en bondige informatie volstaan door de items "Haptotherapie"en "Aanbod" te lezen. Meer verdieping vindt u dan door de links aan te klikken die in de tekst staan.

Vaag? Welnee! Ervaren en bewustworden is niet vaag! Het wordt juist duidelijk! Voelen betekent (h)erkennen van signalen, bewustwording van je patronen, verbinding, en verandering!

Haptonomie is ook uitermate geschikt om het bedrijfsleven te ondersteunen. Mensen vormen immers samen het het bedrijf. We zijn er van overtuigd dat aandacht voor de menselijke en gevoelsmatige kant in het bedrijfsleven een waardevolle toevoeging kan zijn. Mensen en teams kunnen vast gaan lopen als de aandacht vooral op de inhoud en het rationele ligt. In onderlinge relaties, bij het ervaren van stress en maar ook bij het nemen van beslissingen, spelen gevoel en intuïtie een belangrijke rol.  Samen met mijn collega Goke van Spall bied ik trainingen aan voor het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en voor groepen. Maak gebruik van onze enorme hoeveelheid unieke kennis en doe er je voordeel mee.

Als denken en voelen in balans zijn zorgt dat voor meer veerkracht en plezier, en een beter contact en samenwerking.

Wat nog meer?

Ik werk als aanvulling op de haptotherapie ook ReAttach; een hersentraining om prikkelverwerking te verbeteren, en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). 

Ik heb de masterpractioneropleiding hypnotherapie afgerond. Ik gebruik dit alleen voor medische of psychologische doelen. Om angst, fobieën, allergie of pijn aan te pakken of om nare gevoelens en overtuigingen op te lossen. Hypnotherapie gebruik ik alleen in overleg met u en zijn doorgaans 2-3 sessies binnen een traject. Maar het moet zeker niet. Ik heb voldoende andere kennis in huis om u goed te kunnen helpen. In hypnose bent u volledig bij, heb je absoluut de controle en kan er niks gebeuren wat je niet wilt. De mythe dat je volledig weg bent en niet weet wat er gebeurt klopt absoluut niet. Je gaat ook niet lopen als een kip! Het is een staat van ontspanning waarbij je gefocussed bent, zodat je kritisch stemmetje in rust is. In deze staat is het brein het best in staat om nieuwe verbindingen te leggen.

Nieuw is het werken met stressortherapie. Dit is een aanpak voor mensen met langdurig lichamelijke klachten zoals langdurige pijn zonder medisch verklaarbare oorzaak, vermoeidheid en longcovid. Uit onderzoek blijkt dat ( vooral onbewuste ) emoties hier een belangrijke rol bij spelen. Er is veel overlap met haptotherapie, en geeft het een neurologische bodem. 

Alle aanvullingen zijn me dierbaar maar heeft me vooral ook heel veel verdieping en begrip in en over mijn prachtige vak als GZ-Haptotherapeut gebracht. Er zijn een hoop puzzelstukjes op zijn plek gevallen. 

 

 

Ervaringen

Onze cliënten vertellen u wat Haptotherapie voor hen heeft betekend. 

Workshops

We organiseren workshops met diverse thema's voor persoonlijke groei. Ook voor bedrijven en zorgprofessionals maken we een passend programma.

Kennismakingsmiddag: vrijdag 14 april van 16.00-21.00 incl. eenvoudige maaltijd in Bavel

5-7 juni 2024: 3-daagse "GA Voelen-GA Leven Boost" pilot midden in de natuur in de buurt van Roosendaal

1e week november 2024: 5-daagse "GA Voelen-GA Leven Boost" op een prachtige plek in Zuid Portugal!  5 dagen, 4 nachten tusssen 4-11 november. Exacte data afhankelijk van vluchtschema. 

 


 

 

Haptotherapie

Haptotherapie

Lees meer
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschaps-begeleiding

Lees meer
Haptotherapie bij sexuele problematiek en intimiteit

Haptotherapie bij seksuele problematiek en intimiteit

Lees meer
Haptotherapie bij stress- en burn-outklachten

Haptotherapie bij stress- en burn-outklachten

Lees meer

Cookies & Privacy | Foto’s kinderhaptotherapie en kindercarroussel: Rachida de Guchteneire | Ontwerp & Realisatie door BetereKommunicatie.nl