Waarom aan den lijve ervaren?


Haptotherapie heeft als uitgangspunt: Ervaren en bewust voelen. Het heeft je veel te vertellen.

Veel mensen leven vanuit hun hoofd: het denken. Daar is niks mee. Denken heb je nodig. Maar als dat het enige weg is om problemen op te lossen of keuzes te maken, is het eenzijdig. Je voelen heb je ook nodig. Je lichaam is daar een prachtig instrument voor. Aan en via je lichaam kun je je bewust worden van je reacties en het geeft je op een andere manier informatie dan je hoofd, wat goed voor je is, en waar je behoefte aan hebt.

Misschien hou je afstand ( uit angst of gewoonte ) maar heb je nabijheid en gezelligheid nodig. Of: misschien is het goed om meer ruimte te hebben voor jezelf, maar blijf je steeds maar met de ander of "to do" lijstje bezig.

Thema’s als ruimte ervaren, contact voelen, geborgenheid, emoties ervaren, even afstand nodig hebben, verstrakt in het leven staan, op scherp staan, veiligheid en onveiligheid, bij jezelf zijn, op eigen benen staan, steuntje in de rug kun je prachtig in je lijf voelen.

Dat wat je hebt gevoeld, blijft vaak beter hangen. Je kunt het over jezelf hebben en wat je vindt of denkt dat hoort, maar als je vanuit jezelf reageert of waarneemt, is het ook interessant om te kijken wat er dan gebeurt.

 

Cookies & Privacy | Foto’s kinderhaptotherapie en kindercarroussel: Rachida de Guchteneire | Ontwerp & Realisatie door BetereKommunicatie.nl