informatie haptotherapie

Workshops en trainingen


Training "ruimte innemen en grenzen stellen"

Ons hoofd heeft veel te zeggen over wat moet en wat hoort.
We besteden vaak weinig aandacht aan wat we voelen en hoe we dingen ervaren. Dat kan leiden tot allerlei klachten. In drie avonden gaan we aan de slag met het herkennen van de signalen van je lichaam, leer je stilstaan bij jouw gevoel, jouw behoeften en grenzen èn ervaar je wat je daarmee doet. Het accent van de training ligt op veel doen en zelf ervaren en voelen.

Dus… wordt het nu ècht tijd om stil te staan bij wat goed is voor jou? Ben je het beu om zelf op de laatste plaats te komen? Is je energie soms ver te zoeken en wil je beter voor jezelf opkomen? Ontdekken wat voelen jou kan opleveren?
Dan is deze training wat voor jou!

Ineke Los en Angelique de Pooter, beiden ervaren GZ-Haptotherapeuten, organiseren deze praktische training van 3 avonden over het thema “Ruimte innemen en grenzen stellen”, alweer voor de derde keer. Hij wordt gegeven in Terneuzen en in Middelburg. 3 avonden om je meer bewust te worden van je patronen en met elkaar te oefenen.

Waar & Wanneer

Terneuzen, Toonbeeld | Bellamystraat 26a
Donderdag 13, 27 september en 11 oktober
Van 19.30 uur tot 21.30 uur
Middelburg, ’t Pakhuis | Oostkerkplein 22
Maandag 10, 24 september en 8 oktober
Van 19.30 uur tot 21.30 uur

Kosten
€ 82,50

Inlichtingen en opgave:

Terneuzen
Angelique de Pooter
angeliquedepooter@gmail.com of 06 - 2846 4589.
Voor meer informatie zie: www.haptotherapie-zeeuwsvlaanderen.nl

Middelburg
Ineke Los
info@haptotherapie-middelburg.nl of 06 - 2058 5340.
Voor meer informatie zie: www.haptotherapie-middelburg.nl

 
 
 
Workshop van een hele dag: IK-JIJ-WIJ...Hoe gaat het met mij?

Wat denk je en wat voel je... Dikke vrienden of bonje in de tent?  

  • Durf je vertrouwen op wat voelt, ook al zegt je hoofd wat anders?
  • Herken jij de signalen van je lichaam?
  • Je energiehuishouding eens onder de loep nemen?
  • Ontdekken hoe je meer bij jezelf kunt komen?
  • Meer behoefte aan verbinding privé of op de werkvloer?


Denken en voelen...het is soms ingewikkeld, soms ook zo klaar als een klontje. In ieder geval voor velen van ons herkenbaar. Iets kan kloppen in je hoofd, maar niet goed voelen. Of juist andersom...niet kloppen maar wel goed voelen. Soms weet je het van binnen allang, maar willen je gedachten niet mee. En soms geeft het lichaam een vals of oud alarm af. Tegen beter weten in ga je soms dingen doen waar je niet blijer van wordt of doe je dingen niet wat wel bij je past.

Wat denk je en wat voel je.... soms dikke vrienden en soms is het oorlog. Hoezo dan voelen? Gevoelens, wat voor betekenis hebben die voor jou? Welke signalen kun je bij jezelf oppikken, wat vertelt je lijf je eigenlijk? Moet je daar altijd maar naar luisteren? Hebben ze met elkaar te maken? Kunnen denken en voelen elkaar versterken? Wat kan verbinding met de ander voor jou betekenen? Ervaar je contact als bron van kracht en bevestiging of heb je lastige thema's in het contact met de ander?

Kortom: Wat het je op kan leveren als je je gevoel een plaats in je leven geeft? Kom het ontdekken....je kunt zomaar verrast worden...Je zult verbaasd zijn wat er allemaal te ervaren valt en waar je vaak aan voorbij gaat. Ontdek wat er allemaal mogelijk is en kan ontstaan als je luistert naar je lichaam en je gevoel.

Voor wie:
 
Voor alle geïnteresseerden van 18 jaar en ouder. Voor verwijzers is het een mooie gelegenheid om zelf te ervaren wat haptotherapie kan betekenen. Ook als je al met jezelf aan de slag bent gegaan in persoonlijke sessies haptonomie, psychologie of coaching, kan het echt een verrijking zijn om dit in een groep te verdiepen.

 

Door wie:
 
Angelique de Pooter en Goke van Spall, beiden GZ-haptotherapeut
 
Waar en wanneer:
 
Terneuzen, Toonbeeld| Bellamystraat 26a | 4532 CP Terneuzen
Zaterdag 20 november 2018 van 10.00-16.00 uur
 
Kosten:
 
€125,- inclusief lunch, bij inschrijving voor 1 oktober geldt een vroegboekkorting van €25,-

Informatie en aanmelding:
 

Praktijk voor Haptotherapie Angelique de Pooter: Zeeland Kliniek | Verlengde van Steenbergenlaan 29, Terneuzen | Tel: 06-28464589 | angeliquedepooter@gmail.com

 

Dagworkshop "Geef jij je grenzen aan?"


Vaak weet je best met je hoofd wat er anders moet of kan. Het lukt je alleen niet altijd om in beweging te komen. Om ruimte te maken voor jezelf, voor jezelf op te komen of om te herkennen/reageren als je lichaam protesteert. Je kunt er soms wel een zetje bij gebruiken. Gesteund door ons en de groep krijg je nieuwe indrukken, energie en inspiratie. Uitproberen, stoeien met wat je waarneemt bij jezelf, en ervaringen uitwisselen helpen je weer een stap verder. Ervaar hoe het is om het wel zelf te doen, maar niet alleen! Deze dag met als thema "Geef jij je grens aan?" staat gepland op 29 september in Bavel. Deze workshop zit bijna vol, dus wees er snel bij.

 

Door wie:

Angelique de Pooter en Goke van Spall, beiden GZ-haptotherapeut
 
Waar en wanneer:
 
Bavel, Dorpshuis 't Klooster| Jack van Gilsplein 1 | 4854 CB Bavel
Zaterdag 29 september 2018 van 10.00-16.00 uur
 
Kosten:
 
€125,- inclusief lunch

Informatie en aanmelding:
 

Praktijk voor Haptotherapie Goke van Spall in Bavel | Ambachtsweg 10,| Bavel | Tel 06-49592987 | gokespall@gmail.com | www.haptotherapie-breda.nl 

 

Zorgprofessionals, teams of bedrijven:


Ook voor professionals in de zorg verzorgen we workshops. Zo hebben we onlangs een workshop verzorgd voor ergotherapeuten, en staat er binnenkort een workshop voor professionals in het revalidatiecentrum op het programma. Contact en communicatie met anderen, lichaamsbewustwording, ons eigen gevoel, onze persoonlijke wensen en grenzen maar ook die van een ander, onze energiehuishouding, geraakt worden door woorden en/of aanraking, misschien juist het gemis ervan.... we hebben er allemaal mee te maken. Het hoort bij het leven. Haptonomie is breed toepasbaar en zeer geschikt voor teams, bedrijven of zorgprofessionals. Wil je ook een workshop op maat voor jouw team of organisatie? Laat het ons weten! We denken graag met je mee.

 

Cookies & Privacy | Foto’s kinderhaptotherapie en kindercarroussel: Rachida de Guchteneire | Ontwerp & Realisatie door BetereKommunicatie.nl