informatie haptotherapie

Workshops en trainingen


                                                   

Wij bieden verschillende workshops en trainingen aan voor particulieren, bedrijven en zorgverleners! Praktisch en leren door te ervaren! Laat je gevoel voor je werken! Wil je op de hoogte blijven van onze workshops, dan kun je je hier Inschrijven voor de nieuwsbrief . 

 Workshop: "Angst; Leidt angst, lijd jij of leid jij?"

Angst een gevoel dat je het liefst weg wilt hebben, niet meer wilt voelen. Soms handig, maar er zijn mogelijkheden. Trillen, een snelle ademhaling, je klein voelen, terugtrekken, een naar gevoel, continue stroom van gedachten.

Angst is ons natuurlijke waarschuwingsmechanisme dat ons helpt beschermen tegen gevaar of dingen die niet goed voor ons zijn. Gelukkig hebben we angst, anders zou er een hoop in de soep lopen. Angst is dus heel normaal en vaak bruikbaar. Maar soms kan angst je ook enorm beperken en doe je dingen niet waar je eigenlijk blij van wordt, waar je voldoening uit haalt of wat jouw leven meer zin geeft.

Na deze workshop heb jij inzicht in de mechanismen van angst, herken je de valkuilen en heb je handvaten hoe jij weer je leven vorm kunt geven op een manier dat goed voelt voor jou!

Lees verder

Waar en wanneer:

Terneuzen
Ter Nose | Markt 6
een hele dag op zaterdag 7 maart 2020 van 10.00-16.00 uur
 
òf
 
Bavel
Dorpshuis 't Klooster | Jack van Gilsplein 1 
Een hele dag op  zaterdag 21 maart 2020 van 10.00-16.00 uur
 

 

Workshop van één hele dag of 2 halve dagen: "Voelen...Hoezo?!"

 • Heb je het druk met alles te beredeneren, maar wil je meer ècht naar jezelf luisteren?
 • Hou jij teveel afstand of komt alles juist enorm binnen?
 • Gevoelens...Emoties...Contact...kun je daar ook nog wat mee? Kan het iets toevoegen?
 • Behoefte aan meer verbinding met de ander of voor meer ruimte voor jezelf?
 • Ben je bij jezelf of bij de ander?
 • Wat vertelt je lijf jou eigenlijk? En luister je ernaar?
Voelen is breder dan alleen emoties. Het brengt echt meer kwaliteit in je leven! Het helpt je ontdekken en vormgeven waar het voor jou om draait! Voor jezelf èn in contacten met anderen!
 

 

Waar en wanneer: nieuwe data worden gepland in 2020-2021!

Wil je op de hoogte blijven van onze workshops? Dan kun je je hier Inschrijven voor de nieuwsbrief .

Terneuzen
Ter Nose | Markt 6
 
òf
 
Bavel,
Dorpshuis 't Klooster | Jack van Gilsplein 1 
 

Workshop van één hele dag of twee halve dagen "Geef jij je grenzen aan?" Het houdt je een spiegel voor waar je weer verder mee kunt!

 • Hoe zou het voelen als weer meer ruimte hebt?
 • Welke signalen van je lichaam kun je oppikken?
 • Grenzen respecteren of verleggen?
 • Hoe ga je voor jezelf staan? Met je woorden en met je lijf? En komt dat over?
 • Zeg jij JA en voel je NEE?
 • Anders omgaan met verwachtingen en druk?

Iedereen komt in zijn leven situaties tegen waarin je je grens moet stellen. Soms is het voelen van grenzen en ze aangeven niet altijd eenvoudig. Veel mensen hebben er moeite mee, zeker als de relatie met de ander in het geding komt. De een trekt heel snel een grens, de ander roept pas ho als het echt niet meer kan. Iedereen heeft daar zijn eigen manieren voor. De balans zoeken in het luisteren naar je eigen behoefte, het innemen van ruimte voor jezelf en ruimte bieden aan de ander vinden wij erg belangrijk in het omgaan met grenzen. Hier is dan ook op een uitgebreid aandacht voor. Wil je je verder ontwikkelen in het omgaan met jouw gevoel en jouw grenzen?

Tijd voor actie: Lees verder

Waar en wanneer:

Terneuzen
Ter Nose | Markt 6
 
òf
 
Bavel,
Dorpshuis 't Klooster | Jack van Gilsplein 1 


Helaas, het is nèt voorbij! Nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt!
 

Wil je op de hoogte blijven van onze workshops? Dan kun je je hier Inschrijven voor de nieuwsbrief .

 
 

Verdiepingsdagen

 

De verdiepingsdag is ook nog los te volgen, maar je hebt een pré als je al eerder een workshop of training bij ons gevolgd hebt. 

Verdiepingsdagen vinden plaats van 10.00-16.00 uur.

Nieuwe workshops worden gepland in najaar 2020-2021

Zorgprofessionals, teams of bedrijven! Haptonomie is breed toepasbaar en zeer geschikt voor teams en bedrijven. Gevoel en voelen speelt altijd een rol! Maak er gebruik van!

 

Oog voor contact! We zijn immers allemaal mens!

We zijn vaak geneigd om ons gedrag te sturen door ons hoofd; talloze gedachten, beredeneringen, aannames en verwachtingen. Maar gevoel speelt altijd een rol. Of het nu een gevoel wat je hebt in een ruimte, of bij een mens. Elke situatie, elk contact heeft een een gevoelsmatige kant. Ook de meest rationele!

Wist je dat contact, verbinding en je ondersteund voelen aan de ene kant, en autonomie, dingen op je eigen manier kunnen doen en eigen identiteit hebben aan de andere kant, de twee belangrijke basisbehoeften zijn van mensen? Twee behoeften die enorme kwaliteiten hebben, maar soms ook spanning opleveren! Ook of misschien juìst in bedrijven. Maar dat we daar vaak de boot missen? We denken dat het vaak strikt zakelijk en rationeel is. Die uitdaging willen we wel met je aangaan!

Tel daar bij op dat gevoel heel belangrijk is voor een groot deel van beslissingen die genomen worden èn onze onderlinge contacten en verhoudingen. Gevoel doet altijd mee, ook al lijkt het niet zo!

Dit biedt dus heel veel kansen! Als je daar meer gebruik van kunt maken, zorg je voor een in jouw team waarin mensen optimaal tot hun recht komen en gaat er geen onnodige energie verloren.

Ook in de zorg is oog voor contact enorm belangrijk. We raken elkaar allemaal aan. Technisch, om iets te onderzoeken of te helpen met lopen. Met gevoel, om iemand gerust te stellen, te troosten of omdat je blij bent de ander te zien. Of "gewoon" een hand geven om iemand te begroeten. Wat gebeurt er met de ander in in een contact en wat kun je daar mee?

Lees verder

 

Prijzen en kortingen

Klik hier als je meer informatie wilt over de prijzen van onze workshops en de kortingsmogelijkheden.

Informatie en aanmelding:

Als je je inschrijft voor een workshop ga je akkoord met de plaatsings- en annuleringsvoorwaarden.

 
Cookies & Privacy | Foto’s kinderhaptotherapie en kindercarroussel: Rachida de Guchteneire | Ontwerp & Realisatie door BetereKommunicatie.nl