Maatregelen coronavirus


In samenspraak met het Ministerie VWS, de RIVM en de beroepsorganisaties is een stappenplan gemaakt waarmee therapeuten hun behandelingen weer kunnen aanbieden. Om dat stappenplan veilig en verantwoord uit te voeren zijn nog steeds maatregelen nodig en hebben wij een protocol opgesteld.

In het onderstaande PROTOCOL staan de noodzakelijke maatregelen.

Bij het maken van een intake afspraak geef je aan of je tot een risicogroep behoort (en/of erg angstig bent voor het coronavirus). We bespreken dan of het intakegesprek via videobellen/telefonisch of in de praktijk plaatsvindt, en of beschermende maatregelen zoals mondkapjes bij de behandelingen gewenst zijn. Overigens is behandeling op 1,5 meter afstand, met gesprek en oefeningen, in veel gevallen een optie. Aanraken doen we in onderling overleg. Met als nadrukkelijke voorwaarde dat je geen klachten hebt, je niet in de buurt van coronapatiënten bent geweest en ook je huisgenoten geen klachten hebben.

Gezondheidsscreening

Op de dag dat we een afspraak hebben, wil ik je vragen om voorafgaand aan onze afspraak na te gaan of je de volgende vragen met "nee" kunt beantwoorden:

1. Heb je een van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden)?
2. Heb je de afgelopen 24 uur COVID symptomen gehad?
3. Heb je huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
4. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had? Of ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Wanneer je één (of meer) van deze vragen met "ja" beantwoord, wil ik je vragen om zo snel mogelijk en in ieder geval vóór aanvang van onze afspraak contact op te nemen. Vervolgens verplaatsen we de afspraak. (Of, indien gewenst, zetten we de afspraak om in een beeldbelconsult.)

Bent u 70 jaar of ouder en/of heeft u een chronische afwijking of een aandoening, waardoor uw afweer verminderd is? Laat het ons weten!

Praktijkregels:

1)      Neem zelf een grote handdoek of een laken mee in een (plastic) tas, voor het behandelen op de behandeltafel.

2)      Wij vragen u vriendelijk om zo exact mogelijk op de afgesproken tijd binnen te komen maximaal 5 minuten voor aanvang van je behandeling. Dit om te voorkomen dat het in de praktijk te druk wordt om 1,5 meter afstand te bewaren. Mocht u eerder zijn dan verzoeken wij u om in uw auto of buiten te wachten. Mocht het weer of andere omstandigheden dit niet toestaan dan bent u natuurlijk welkom om binnen te komen, maar houd daarbij rekening met de richtlijnen van het RIVM

3)      Kom indien mogelijk alleen naar de praktijk, uiteraard met uitzondering van kinderen

4)      Desinfecteer je handen direct bij binnenkomst. In de wachtkamer staat een tafel met desinfectiemiddel.

5)      Uiteraard gelden ook bij ons de algemene regels zoals 1.5 meter afstand bewaren en geen handen schudden.

6)      Wij hebben persoonlijke beschermingsmiddelen tot onze beschikking, zoals mondkapjes en handschoenen. Deze kunnen we waar nodig gebruiken

7)      Tussen de afspraken hebben we extra tijd ingepland om alle oppervlakken te desinfecteren. De afspraak duurt daarom ook echt maar maximaal één uur, inclusief de betaling en het maken van een nieuwe afspraak, zodat cliënten elkaar zo min mogelijk kruisen en we de tijd hebben om de boel te reinigen

8)      De praktijk beschikt over 2 toiletten toch vragen wij u om daar zo min mogelijk gebruik van te maken. In geval van nood is dit natuurlijk mogelijk.

9)      Zet je telefoon buiten alvast uit en gebruik hem niet meer. Dit soort objecten kunnen mogelijk tot overdracht van het coronavirus leiden.

10)   Bij ons in de praktijk worden geen mensen met corona behandeld, zij worden behandeld door gespecialiseerde therapeuten en in revalidatiecentra.

11)    Heb je zin in koffie, thee of water? Neem je eigen mok of kop mee!

Ik heb er zin in en hoop vooral op mooie, leerzame ontmoetingen!

Warme groet,

Angelique de Pooter

GZ-Haptotherapeut

Cookies & Privacy | Foto’s kinderhaptotherapie en kindercarroussel: Rachida de Guchteneire | Ontwerp & Realisatie door BetereKommunicatie.nl